fbpx

Лечение на пристрастяването към хазарта

Пристрастяването към хазарта е опасно, защото в началната фаза се приема като забавление. Убиването на скуката вечер, купуването на още едно талонче, да направиш малък залог 20-30 лв. на вечер... да играеш карти с приятели за пари - ни позволява да се включим в още едно „състезание“, за да си осигурим емоции, свързани с победата. Този начин на прекарване на свободното време е най-лесният начин да се пристрастите.

Проблемът се развива бавно и неусетно, до момента в който попадате в капана на безпомощност, липса ви жизнена енергия, имате огромни дългове. А най-вече сте в капана на живот, основан на лъжа.

Хазартната зависимост е заболяване, което има последствия не само за самия комарджия, но и за неговите близки. Пристрастяването към хазарта е придружено от тежка депресия, мисли за самоубийство. Това заболяване се лекува с помощта на специалисти.

Нашата Клиника за лечение на зависимости, базирана на дългогодишен опит, помага да се измъкнете от този капан. При лечението на хазартната зависимост ние залагаме на доказани, ефективни форми на краткосрочна терапия – 28 дни по модел „Минесота“. При нашата работа ние съчетаваме елементи от терапията на депресия с пристрастяването.

За 28 дни в нашият център ще получите:

Тук ще получите разбиране и уважение от целия ни екип. Никой няма да ви осъжда и заедно ще открием причините, накарали ви да се разболеете от тази болест. Ще ви помогнем да стъпите върху вашите ресурси, да приоткриете силните си страни и това ще се случва чрез промяна на навиците ви.

Времето на терапията в Центъра по отношение на зависимостта от хазарт е максимално организирано време, освен интензивни занимания, групови и индивидуални, ще имате време за фитнес и други занимания.

Както при всяка зависимост, само осъзнаването на проблема и личното желание да започнете лечение на зависимостта от хазарт ще ви позволи да възстановите баланса и удовлетвореността от живота. Колкото по-рано забележите този проблем в себе си или у дома, толкова по-бързо ще си дадете шанс да получите професионална помощ. Така ще увеличите шанса по-бързо да се излекувате от зависимостта, а последиците от нея няма да са толкова драматични за вас и вашите близки.

Image

Благодарение на метод „Минесота“ ние  можем ефективно да лекуваме хазарта при всеки наш пациент. Заедно ще променим начина, по който мислите за заобикалящата ви реалност. По време на лечението на хазартната зависимост ще ви покажем как да се справите с ежедневните проблеми, стреса и напрежението, без да се налага да прибягвате до хазарт.

С лечението в нашия Център ще ви помогнем да разберете какви загуби за вас и вашите близки са били причинени от посещенията в казиното или игра на карти с приятели за пари. Само разбирането на проблема и да се научите да се справяте с изкушението да играете ще ви позволи да възстановите баланса и с течение на времето удовлетвореността от живота.