fbpx

Един от „стълбовете“ на модела „Минесота“ е, че членовете на семейството на зависимия се нуждаят от лечение толкова, колкото и той самият.  Заслужават състрадание, помощ и подкрепа точно както самия болен от зависимост. При провеждане на „семейна терапия“ терапевтите ще насочат усилията ви към решаването на вашите си проблеми, които са различни от тези на зависимия ваш близък.

От какво се нуждае едно семейство?  За да може да се пребори едно заболяване, то има нужда да бъде разпознато и разбрано. Семействата на зависимия също се нуждаят от помощ , за да може да се коригира поведението им и то да бъде подходящо за живота на преминал терапия пациент. Близките хора също имат нужда да анализират чувствата си, както и да видят  истинското измерение на проблема, с който се борят, както и разходите, до които води зависимостта на член на семейството.

"Предупреден значи въоръжен"! Тази латинска сентенция, залегнала в лечението ни, ще ви помогне да дадете подкрепа на болния от зависимост и същевременно да живеете и собствения си живот.