fbpx

В груповата терапия ще ви научим да слушате другите.  Ще научите много за себе си, като ще видите, че вашите проблеми са дълбоко познати на всички в групата и това ще ви помогне взаимно да се мотивирате. Този подход в терапията – два пъти дневно групови срещи – ще ви помогне с наша подкрепа да разберете, че няма невъзможни неща и вече сте част от хора, решили да се променят завинаги.

При създаване на терапевтична група, която не е по- голяма от 12 човека, заедно ще установите правилата в общуването и границите, които ще спазват всички. Клиниката не налага правила против вашата воля, вие сте двигател и основа за промяната в себе си и ще имате възможност да правите самостоятелен избор всеки ден по време на терапията в нашата Клиника.

Няма да се чувствате в затвор или ученически лагер. Ще подходим към всички ваши нужди с уважение и отговорност.

Груповата терапия е основната форма на взаимодействие при лечението на зависимост. Помага за идентифициране на болестта и нейното приемане възможно най-ефективно и бързо. Ще опознаете всички механизми на вашето заболяване, симптомите и начини да устоите на тях. И това изпитание няма да бъдете сам, ние ще бъдем до вас.

Груповата терапия доказано има положителен ефект върху изграждането на  здравословно самочувствие, което увеличава шанса за възстановяване  и шанс за друг, по-добър живот.